Ταξίδι στο εξωτερικό: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ασφάλιση του οχήματός σας!

Ταξίδι στο εξωτερικό: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ασφάλιση του οχήματός σας!

Ένα ταξίδι στο εξωτερικό με αυτοκίνητο είναι κάτι παραπάνω από μια ευχάριστη εμπειρία! Στην άτυχη στιγμή όμως που μπορεί να εμπλακούμε σε κάποιο τροχαίο ατύχημα καλό είναι να γνωρίζουμε τα εξής:

- Πριν ταξιδέψετε στο εξωτερικό φροντίστε να εφοδιαστείτε με την πράσινη κάρτα από την ασφαλιστική σας εταιρία στην Ελλάδα. Η Πράσινη κάρτα είναι  ένα διεθνώς αναγνωρισμένο έντυπο γνωστό, που βοηθά να γίνει η διαδικασία καθώς περιέχει πληροφορίες που είναι απαραίτητες για το διακανονισμό της ζημίας.
- Για τις χώρες Ε.Ο.Χ (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος: τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν) και για την Ελβετία, δεν είναι απαραίτητο να έχετε τη Πράσινη Κάρτα, αρκεί το ασφαλιστήριο σας να έχει αποτυπωμένα τα στοιχεία της ασφάλισης με λατινικούς χαρακτήρες. Σας προτείνουμε όμως να ζητήσετε την πράσινη κάρτα από την ασφαλιστική σας εταιρία σε κάθε περίπτωση.
- Η πράσινη κάρτα καλύπτει την αστική σας ευθύνη έναντι τρίτων σε περίπτωση που γίνει τροχαίο ατύχημα και όχι την ασφάλιση άλλων ζημιών όπως ασφάλιση κλοπής, πυρός, μεικτή ασφάλιση κ.λπ.

- Αν επιθυμείτε επιπλέον καλύψεις , θα πρέπει να επικοινωνήσετε  με την ασφαλιστική σας εταιρία. Σ΄ αυτήν την περίπτωση πιθανόν να χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο επασφάλιστρο στην ασφαλιστική σας.
- Σε περίπτωση που προκαλέσετε ατύχημα στο εξωτερικό, η δήλωση ατυχήματος πρέπει να υποβληθεί όχι μόνο στο αλλοδαπό Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης του τόπου ατυχήματος αλλά και στην ασφαλιστική σας εταιρία στην Ελλάδα. Τα στοιχεία επικοινωνίας των Γραφείων Διεθνούς Ασφάλισης όλων των χωρών που συμμετέχουν στο Σύστημα της Πράσινης Κάρτας αναγράφονται στην πίσω όψη του εντύπου της πράσινης κάρτας.
-  Σε περίπτωση εμπλοκής στο εξωτερικό σε τροχαίο ατύχημα με υπαίτιο όχημα που προέρχεται από άλλη χώρα της Ε.Ε και του Ε.Ο.Χ , μπορείτε να προβείτε κατά την είσοδο στην Ελλάδα σε εξώδικο διακανονισμό της διαφοράς μέσω του Αντιπροσώπου Ζημιών της αλλοδαπής εταιρίας στην Ελλάδα και του Οργανισμού Αποζημίωσης , το ρόλο του οποίου στην χώρα μας έχει το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Αντιπροσώπους Ζημιών στην Ελλάδα  των ασφαλιστικών εταιριών που εδρεύουν στις χώρες της Ε.Ε, καλέστε στο τηλέφωνο: 210-3272.629

Ταξίδι στα Βαλκάνια: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μέσα την διαδικασία προετοιμασίας για ένα ταξίδι με το αυτοκίνητό μας στο εξωτερικό είναι και η ενημέρωση μας για την αντιμετώπιση τυχών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν. Συγκεκριμένα σε περίπτωση που θέλουμε να ταξιδέψουμε σε κάποια χώρα της Βαλκανικής χερσονήσου θα πρέπει να γνωρίζουμε τα εξής:

  • Σε περίπτωση ατυχήματος εντός της Βαλκανικής χερσονήσου (Ρουμανία, FYROM, Αλβανία) παύει να ισχύει η διαδικασία του φιλικού διακανονισμού και η αποζημίωση θα πρέπει να διεκδικηθεί από την ασφαλιστική της εκάστοτε χώρας.
  • Θα πρέπει να γίνει επικοινωνία άμεσα με τον ασφαλιστή μας για να μας ενημερώσει για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε καθώς η φροντίδα ατυχήματος κάνει απλώς την καταγραφή του τροχαίου.
  • Αντιθέτως, αν γίνει κάποιο ατύχημα στην Ελλάδα με κάποιο όχημα προερχόμενο από τις προαναφερθείσες χώρες, αναλαμβάνει ο Οργανισμός Αποζημιώσεων σε συνεργασία με τον αλλοδαπό κάτοχο για την επίλυση οποιαδήποτε θέματος.
  • Απαραίτητο είναι σε κάθε περίπτωση να έχουμε την κάλυψη της νομικής προστασίας στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό μας καθώς η ασφαλιστική μας εταιρία ή ο ασφαλιστής μας δεν μπορεί να εμπλακεί.

Δείτε περισσότερα:
>> Ταξίδι στην Ε.Ε. με το αυτοκίνητό σας. Τι ισχύει για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας;

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.