Πέσατε θύμα κλοπής αυτοκινήτου;

Πέσατε θύμα κλοπής αυτοκινήτου;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να κινηθείτε όσο πιο άμεσα γίνεται καθώς οι πρώτες ώρες είναι οι πιο σημαντικές για την ανεύρεσή του οχήματός σας.

ΒΗΜΑ 1ο

Σιγουρευτείτε ότι το αυτοκίνητο σας έχει κλαπεί και δεν συμβαίνει κάτι άλλο, μπορεί να μετακινήθηκε από την τροχαία λόγω ακατάλληλης θέσης παρκαρίσματος ή απλά να μη θυμάστε τη θέση που το παρκάρατε και να νομίζετε ότι σας έχουν κλέψει το όχημα. Βεβαιωθείτε επίσης ότι το αυτοκίνητο σας δεν έχει μετακινηθεί από κάποιο άτομο της οικογένειας σας που έχει δεύτερα κλειδιά. Σίγουρα συμβαίνουν κι αυτά και είναι από τα ιδανικότερα σενάρια.

ΒΗΜΑ 2ο

Εφόσον σιγουρευτείτε ότι το αυτοκίνητο σας έχει κλαπεί, κάντε μήνυση κατά αγνώστου δηλώνοντας την κλοπή στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα με την ταυτότητά σας, προκειμένου να αρχίσουν άμεσα οι έρευνες, να δοθεί σήμα στα περιπολικά της περιοχής στην οποία έγινε η κλοπή ώστε να εντοπίσουν το κλεμμένο όχημα όσο ακόμα βρίσκεται κοντά αλλά και να παραλάβετε την σχετική βεβαίωση κλοπής ΙΧ.

ΒΗΜΑ 3ο

Επικοινώνησε με τον ασφαλιστή σου ή την ασφαλιστική εταιρία σου για να ενημερώσεις για την κλοπή και να κάνεις τη σχετική δήλωση. Έλεγξε τις παροχές του ασφαλιστήριου συμβολαίου σου προκειμένου να διαπιστώσεις αν οι καλύψεις σου περιλαμβάνουν ολική ή μερική κλοπή.  Στην περίπτωση που το ασφαλιστήριο σας καλύπτει την ολική κλοπή, και αν το όχημα δεν βρεθεί σε τρεις μήνες, η ασφαλιστική εταιρία υποχρεούται να σας αποζημιώσει. Αν σε αυτό το διάστημα το αυτοκίνητο βρεθεί και είναι ασφαλισμένο για μερική κλοπή, θα αποζημιωθείτε για τυχόν υλικές φθορές που προκλήθηκαν στο όχημα. Επιπλέον έλεγξε στις καλύψεις του συμβολαίου σας αν περιλαμβάνεται παροχή & αντικατάσταση αυτοκινήτου.

ΠΡΟΣΟΧΗ 

Σε αντίθεση με το παρελθόν, τα καινούργια και ακριβά αυτοκίνητα δεν είναι πλέον τα πρώτα στη λίστα των ληστών.

Αντίθετα, στο στόχαστρο τους, βάζουν πλέον τα μικρά και μεσαία αυτοκίνητα καθώς είναι ευκολότερη η μετέπειτα διαχείριση των ανταλλακτικών τους και πιο άμεση η μεταπώλησή τους. 

Αν λοιπόν είστε ιδιοκτήτες μικρομεσαίων αυτοκινήτων, δηλαδή ανήκετε στη συντριπτική πλειοψηφία του συνόλου των οδηγών, πρέπει να είστε περισσότερο προσεκτικοί και προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο κλοπής.

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.