Μεικτή Ασφάλεια αυτοκινήτου: Καλό είναι να γνωρίζετε πριν αποφασίσετε

Μεικτή Ασφάλεια αυτοκινήτου: Καλό είναι να γνωρίζετε πριν αποφασίσετε

Αξίζει η μικτή ασφάλιση αυτοκινήτου;

Έχουμε ακούσει τον όρο «μικτή ασφάλιση» για το αυτοκίνητό μας. Τι ακριβώς είναι και ποιος είναι ο ρόλος της; Τι εννοούμε με τον όρο «απαλλαγή»;
Με την μικτή ασφάλιση, η ασφαλιστική μας εταιρεία αναλαμβάνει να καλύψει τα έξοδα για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών του οχήματός μας από ενδεχόμενη σύγκρουση, ανατροπή, πρόσκρουση ή εκτροπή, ακόμα και αν είμαστε υπαίτιοι.

Απαλλαγή:
Το ποσοστό κάλυψης καθορίζει την «απαλλαγή», δηλαδή τη συμμετοχή του ασφαλισμένου στην αποκατάσταση της ζημιάς. Είναι δεδομένο ότι όσο πιο μεγάλη η απαλλαγή τόσο λιγότερες είναι οι διεκδικήσεις μας από την ασφαλιστική μας εταιρία, αφού δεν αφορούν μικροατυχήματα που είναι πιο συχνά.
Όσο πιο μεγάλη είναι η απαλλαγή μας άρα και η συμμετοχή μας ώς ασφαλισμένοι, τόσο περισσότερο θα προσέχουμε ως οδηγοί και δεν θα απαιτούμε αποζημίωση για μικροατυχήματα, άρα θα είναι και σημαντικά μικρότερο το ασφάλιστρο. Συνεπώς η συμβουλή της Direct Plus είναι να επιλέγουμε μικτή ασφάλιση με μεγάλη απαλλαγή, ώστε η κάλυψη αυτή να είναι οικονομικά προσιτή, αλλά και να αφορά σε ένα ενδεχόμενο σπάνιο γεγονός, όπου το συνολικό κόστος της ζημιάς θα είναι οικονομικά δυσβάσταχτο, ώστε να το καλύψουμε εξ’ ολοκλήρου μόνοι μας. Για την επιλογή αυτή πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψη μας την πραγματική συνολική αξία του αυτοκινήτου μας.
Οι εξειδικευμένοι ασφαλιστικοί μας σύμβουλοι είναι πάντα στη διάθεσή σας σε 5 σημεία στην Αττική, ώστε να σας παρέχουν τις πληροφορίες και διευκρινίσεις που χρειάζεστε, ώστε επιλέξετε το ασφαλιστικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τις ανάγκες σας.  

Διαδικασία Ασφάλισης:
Για να μπορέσει κάποιος να καλυφθεί μέσω της μικτής ασφάλισης θα πρέπει σε συνεργασία με εκπρόσωπο της ασφαλιστικής να ελεγχθεί το αυτοκίνητο του ενδιαφερόμενου (εκτός αν είναι καινούργιο). Ανάλογα με την κατάσταση του αυτοκινήτου, η ασφαλιστική εταιρεία θα δεχτεί ή θα απορρίψει το αίτημα για τη μικτή ασφάλιση ή θα ορίσει μεγαλύτερη απαλλαγή.

Εξαιρέσεις:
Για τη μικτή ασφάλιση υπάρχουν εξαιρέσεις στις οποίες παύει να ισχύει, όπως:
1. Μεταφερόμενο φορτίο (σε περίπτωση που δεν προβλέπεται από την άδεια κυκλοφορίας)
2.  Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών
3. Τρομοκρατικές ενέργειες
4. Οδήγηση από νέο οδηγό σε ηλικία που δεν έχει δηλωθεί στην ασφαλιστική
5. Πρόθεση ασφαλισμένου

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.