Ανασφάλιστο όχημα; Δείτε το πραγματικό κόστος!

Ανασφάλιστο όχημα; Δείτε το πραγματικό κόστος!

Η ασφάλιση του οχήματός σας μπορεί να αφορά σε μία άτυχη στιγμή που ευχόμαστε όλοι να μην συμβεί ποτέ! Η ασφαλιστική λογική όμως βασίζεται στο νόμο των πιθανοτήτων και στο γεγονός ότι σε κάποιο απρόβλεπτο συμβάν το τελικό κόστος μπορεί να ξεπερνά τις δυνάμεις μας.
Για τους λόγους αυτούς η ασφάλιση είναι υποχρεωτική και από τον Νόμο. Ο νόμος για τα ανασφάλιστα οχήματα βασίζεται πλέον και στην διασταύρωση των στοιχείων, πέραν των ελέγχων της Τροχαίας, προβλέποντας υψηλές ποινές.
Εάν έχετε ανασφάλιστο όχημα, προστατέψτε τον εαυτό σας και τους γύρω σας και αποφύγετε τα πρόστιμα, ασφαλίζοντας τώρα το αυτοκίνητό σας!

Γιατί να ασφαλίσω το όχημα μου;
Η ασφάλιση του οχήματός σας είναι απαραίτητη όχι μόνο για τη δική σας ασφάλεια αλλά και για των συνανθρώπων σας. Δεν αφορά μόνο εσάς αλλά και την κοινωνία ολόκληρη, για το λόγο αυτό η ασφάλιση είναι υποχρεωτική και από τον νόμο.

Σε περίπτωση που εμπλακείς σε κάποιο ατύχημα και δεν είσαι ασφαλισμένος οι συνέπειες μπορεί να είναι όχι μόνο δυσάρεστες αλλά και καταστροφικές! Τα πρόστιμα και τα ποσά αποζημίωσης είναι ιδιαίτερα ψηλά, τόσο που μπορεί να πληρώνεις για μια ολόκληρη ζωή.
Αν ένα ανασφάλιστο όχημα προκαλέσει υλικές ζημιές, σωματικές βλάβες ή και θάνατο σε τρίτους, το Επικουρικό Κεφάλαιο αναλαμβάνει να αποζημιώσει αυτούς που υπέστησαν τις υλικές ζημιές ή σωματικές βλάβες καθώς και την οικογένεια του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του.
Το Επικουρικό κεφάλαιο όμως ζητά από τον κάτοχο του ανασφάλιστου οχήματος που προκάλεσε το ατύχημα 1.000.000€ ανά ατύχημα και 1.000.000€ ανά θύμα. Ένα τεράστιο ποσό που δύσκολα μπορεί κανείς να πληρώσει!

Ποιες είναι οι διοικητικές κυρώσεις για ανασφάλιστο όχημα;
Από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων μέσω της διασταύρωσης της ηλεκτρονικής βάσης της ΓΓΔΕ με την ηλεκτρονική βάση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, οι πιθανότητες να σε βρουν είναι πολύ μεγάλες! Οι κάτοχοι που θα παραλάβουν ειδοποιητήριο για ανασφάλιστο όχημα μετά την διασταύρωση στοιχείων πρέπει εντός 8 ημερών είτε να αποδείξουν ότι το όχημά τους ήταν ασφαλισμένο κατά τον χρόνο ελέγχου, είτε να προχωρήσουν στην ασφάλιση του οχήματός τους με επιβάρυνση επιπλέον 250€. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα παραπάνω προβλέπεται επιβολή νέων προστίμων σε συνδυασμό με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ
Από τα πρόστιμα δεν εξαιρούνται ούτε τα οχήματα που δεν κυκλοφορούν, καθώς εάν δεν έχουν παραδώσει τις πινακίδες, υποχρεούνται να είναι ασφαλισμένα. Ακόμη και τα οχήματα που είναι ακινητοποιημένα, εάν δεν έχουν κατατεθεί οι πινακίδες, τότε πρέπει να είναι ασφαλισμένα.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Στο πλαίσιο της προστασίας και ενημέρωσης του πολίτη, έχει τεθεί σε εφαρμογή από 1/05/2015 μια εφαρμογή ηλεκτρονικού ελέγχου από το κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου. Ο κάθε ιδιοκτήτης οχήματος έχει τη δυνατότητα να μπαίνει στην πλατφόρμα του Επικουρικού και πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και το ΑΦΜ του, να διαπιστώνει ότι το αυτοκίνητό του βρίσκεται στη λίστα των ασφαλισμένων οχημάτων.

Για να δείτε εάν το όχημά σας είναι ασφαλισμένο
πατήστε εδώ >>

Αν διαπιστώσετε ότι το αυτοκίνητό σας δεν εμπεριέχεται στη λίστα, επικοινωνήστε με την ασφαλιστική σας εταιρία για να λύσετε το πρόβλημα που προέκυψε.

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.