Υδρολίσθηση. Τι είναι; Τι θα σας φανεί χρήσιμο να γνωρίζετε;

Υδρολίσθηση. Τι είναι; Τι θα σας φανεί χρήσιμο να γνωρίζετε;

Τι είναι η υδρολίσθηση;

Όταν η ποσότητα του νερού που βρίσκεται στο οδόστρωμα είναι μεγάλη, ώστε τα ελαστικά του αυτοκινήτου να μην μπορούν να απομακρύνουν το νερό μέσω των αυλακώσεων που διαθέτουν, δημιουργείται ένα λεπτό στρώμα νερού που παρεμβάλλεται μεταξύ του πέλματος του ελαστικού και του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να γλιστρά με μηδενική πρόσφυση πάνω στο οδόστρωμα. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται υδρολίσθηση.

Πώς μπορώ να αποφύγω την υδρολίσθηση;

Για να αποφύγουμε την υδρολίσθηση:

  • Φροντίζουμε τα ελαστικά μας να είναι σε καλή κατάσταση και πάντα με τη σωστή πίεση.
  • Αντικαθιστούμε άμεσα τα ελαστικά που έχουν πάχος πέλματος λιγότερο των 1,6mm ή ηλικία μεγαλύτερη των τριών ετών.
  • Αποφεύγουμε να οδηγούμε στα σημεία του δρόμου, στα οποία έχει συγκεντρωθεί νερό, και οδηγούμε εκεί όπου το οδόστρωμα έχει στεγνώσει ακολουθώντας τα προπορευόμενα αυτοκίνητα.
  • Οδηγούμε με χαμηλότερη ταχύτητα σε βρεγμένο οδόστρωμα από ό,τι σε στεγνό και αποφεύγουμε τις βίαιες και τις απότομες κινήσεις και αλλαγές στην κατεύθυνση του οχήματος.
  • Αν αντιληφθούμε ότι το όχημά μας υδρολισθαίνει, αφήνουμε απαλά το γκάζι και κρατάμε σταθερό το τιμόνι, μέχρι να επανέλθει η πρόσφυση.

    Αν βρεθείτε σε μια τέτοια κατάσταση, θυμηθείτε ότι: η μόνη λύση είναι η ψυχραιμία και οι λεπτοί χειρισμοί στην οδήγηση του οχήματος.

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.