Συμβουλές για αυτοπεποίθηση στην οδήγηση

Συμβουλές για αυτοπεποίθηση στην οδήγηση

Για να μάθει κανείς να οδηγεί καλά, απαιτεί χρόνο και πρακτική. Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδί που θα σας χαρίσει τον τίτλο του ‘’καλού οδηγού’’ καλλιεργώντας την εμπιστοσύνη προς τον εαυτό σας. Υπάρχουν όμως απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε με τον καιρό να βελτιώσετε τις οδηγικές σας ικανότητες και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας κατά την οδήγηση.

Εδώ είναι 6 συμβουλές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν.

  1. Οδηγήστε σε κάθε ευκαιρία

Για να νιώσετε εξοικείωση με το αυτοκίνητο και για να οδηγείτε με αυτοπεποίθηση, πρέπει να επενδύσετε χρόνο και προσπάθεια στο τιμόνι. Καταγράψτε αυτές τις ώρες! Η κλισέ φράση " η επανάληψη είναι η αρχή της μαθήσεως’’ είναι μεγάλη αλήθεια.

  1. Πάρτε για συνοδηγό έναν έμπειρο οδηγό

Ζητήστε από έναν έμπειρο οδηγό (με τον οποίο αισθάνεστε άνετα) να σας συνοδεύει στις διαδρομές σας. Αφήστε τον να εκφράσει τη γνώμη του για τις οδηγικές σας συνήθειες. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να ακούσετε τις προτάσεις τους και για να επιβραβεύσουν την σωστή οδική συμπεριφορά σας. Ένας έμπειρος οδηγός προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση και καθοδήγηση, ενώ μπορεί να αποδείξει ότι ακόμα και ο πιο δειλός οδηγός μπορεί να χειριστεί με την κατάλληλη καθοδήγηση το δρόμο.

  1. Οδηγήστε σε όλες τις καιρικές συνθήκες

Μια από τις πιο σημαντικές δεξιότητες που μπορεί να έχει ο οδηγός είναι η ικανότητα να αναλύει το περιβάλλον οδήγησης. Υπάρχουν μόνο δύο τύποι περιβαλλόντων οδήγησης που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, ιδανικοί και δυσμενείς. Όταν κάποιος θέλει να νιώθει αυτοπεποίθηση ‘’παντός καιρού’’  θα πρέπει να προετοιμαστεί για όλες τις καιρικές συνθήκες.

  1. Μάθετε να αναλύετε το χώρο, την πρόσφυση και την ορατότητα

Εξοικειωθείτε με όσα περιβάλλοντα μπορείτε, ώστε να εξασκήστε την ικανότητα σας να οδηγείτε σε διαφορετικά εδάφη (λόφους, χωματόδρομους, αυτοκινητόδρομους, στενά δρομάκια, πολυσύχναστους δρόμους, χώρους στάθμευσης)  Σε όλες αυτές τις περιοχές θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα και γεμάτοι αυτοπεποίθηση να διασχίσετε.

  1. Οδηγήστε διαφορετικά αυτοκίνητα κι όχι μόνο με αυτό που συνηθίσατε

Δοκιμάστε να οδηγήσετε ένα άλλο ίσως μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Εάν οδηγείτε πάντα το ίδιο όχημα όλη την ώρα, σκεφτείτε να αλλάξετε για κάποιες περιόδους με ένα άλλο όχημα για μικρό χρονικό διάστημα. Εάν οδηγείτε ένα μικρό αυτοκίνητο, προσπαθήστε να τονώσετε την οδηγική σας αυτοπεποίθηση με ένα μίνι φορτηγό και αντίστροφα.  Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να χειρίζεστε διαφορετικά οχήματα και να νιώθετε άνετα σε κάθε σενάριο.

  1. Ακολουθήστε μια σειρά μαθημάτων οδήγησης online

Υπάρχει πάντα κάτι διασκεδαστικό και νέο για μάθηση στην οδήγηση. Μην σταματάτε να βελτιώνετε τις οδηγικές σας ικανότητες ακόμα κι αν έχετε περάσει τις εξετάσεις οδήγησης. Συνεχίστε να εξασκείτε και να παίρνετε  μαθήματα διαδικτυακής επανεκπαίδευσης για να παραμείνετε επικαιροποιημένοι με τις αλλαγές του νόμου καθώς και των βέλτιστων πρακτικών οδήγησης.

Επιπλέον μερικά μαθήματα μπορούν να παρέχουν συμβουλές και πρακτικές για να ηρεμήσουν τη νευρικότητα και το άγχος σας κατά την οδήγηση.

Κάντε όλα τα παραπάνω και θα διαπιστώσετε ότι μέρα τη μέρα θα μετατραπείτε σε ένα οδηγό γεμάτο αυτοπεποίθηση και χαρά!

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.