Οδήγηση στον πάγο! Συμβουλές που θα φανούν χρήσιμες…

Οδήγηση στον πάγο! Συμβουλές που θα φανούν χρήσιμες…

Ασφαλής οδήγηση στον πάγο

Η οδήγηση σε παγωμένο δρόμο είναι πολύ επικίνδυνη. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του «μαύρου πάγου», κατά την οποία ο πάγος δεν είναι αντιληπτός από τον οδηγό. Έτσι, είναι επιτακτικό για κάθε οδηγό να γνωρίζει πώς πρέπει να αντιδρά σε μια τέτοια περίπτωση.


Συμβουλές για οδήγηση σε πάγο:

Όταν ο δρόμος είναι παγωμένος, δεν κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις, παρά μόνον όταν η ανάγκη είναι επιτακτική. Στην περίπτωση που δυσκολέψουν πολύ οι συνθήκες, γυρίζουμε πίσω.
Πάντοτε ενημερώνουμε κάποιον δικό μας άνθρωπο για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε και για την πιθανή ώρα που θα φτάσουμε στον προορισμό μας.
Διατηρούμε σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερη απόσταση από τη συνηθισμένη από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.
Σε περίπτωση που γλιστρήσει το αυτοκίνητο, οδηγούμε προς την αντίστοιχη κατεύθυνση. Αν, δηλαδή, γλιστρήσει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου προς τα δεξιά, τότε στρίβουμε το τιμόνι κι εμείς προς τα δεξιά. Σημαντικό είναι να θυμόμαστε πως δεν πατάμε φρένο και δεν αφήνουμε το τιμόνι σε καμία περίπτωση.
Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πως πρέπει να κάνουμε μαλακές και αργές κινήσεις στην οδήγηση (πάτημα γκαζιού, φρένων, γύρισμα τιμονιού, αλλαγή ταχυτήτων).
Όταν θέλουμε να ξεκολλήσουμε από τον πάγο, βάζουμε μεγαλύτερη από την συνηθισμένη ταχύτητα, έτσι ώστε να βοηθήσουμε το κράτημα των ελαστικών.

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.