Φρενα αυτοκινήτου – Προειδοποιητικά σημάδια για να κάνετε έλεγχο

Φρενα αυτοκινήτου – Προειδοποιητικά σημάδια για να κάνετε έλεγχο

Υπάρχουν διαφορετικών ειδών συστήματα πέδησης, όπως τα δισκόφρενα και τα ταμπούρα, τα οποία λειτουργούν με υδραυλική υποβοήθηση. Αν μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια που προειδοποιούν ότι πρέπει να πάτε το αυτοκίνητο στο συνεργείο για αλλαγή φρένων, θα είστε πάντα ασφαλείς.

Λυχνία φρένων

breaksLight

Αν έχει ανάψει η φωτεινή ένδειξη των φρένων στο καντράν του αυτοκινήτου ,θα πρέπει να πάτε άμεσα σε συνεργείο. Η φωτεινή ένδειξη μπορεί να σημαίνει είτε διαρροή υγρού φρένων, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να φρενάρετε, είτε βλάβη ή απορρύθμιση του χειρόφρενου. Επίσης, μπορεί να σημαίνει πρόβλημα στο σύστημα ABS του αυτοκινήτου ή ότι έχουν φθαρεί τα τακάκια.
Τα τακάκια των φρένων κατασκευάζονται από ένα ειδικό υλικό τριβής το οποίο τοποθετείται πάνω σε ατσάλινη επιφάνεια. Η διάρκεια ζωής τους εξαρτάται από τον τρόπο οδήγησης, το περιβάλλον οδήγησης, καθώς και την ποιότητα των τακακιών. Όσο περισσότερο πατάτε το φρένο, τόσο γρηγορότερα θα πρέπει να τα αλλάξετε. Κατά μέσο όρο τα τακάκια κρατάνε για 40.000 -50.000 χλμ.

Πολύ μαλακό ή σκληρό πεντάλ
Όταν πατάτε το πεντάλ του φρένου και το πόδι σας φτάνει μέχρι το τέλος χωρίς να υπάρχει αντίσταση ή αισθάνεστε το πεντάλ πάρα πολύ σκληρό, πρέπει άμεσα κάποιος ειδικός να ελέγξει τα φρένα του αυτοκινήτου. Σε αυτές τις περιπτώσεις κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα.

Το πεντάλ του φρένου τρέμει
Όταν πατάτε το φρένο και το πεντάλ τρέμει, τότε μάλλον έχουν φθαρεί τα τακάκια των φρένων ή έχει στραβώσει ο δίσκος. Ο έλεγχος από τον μηχανικό είναι απαραίτητος.

Περίεργοι ήχοι
Ασυνήθιστοι ήχοι κατά το πάτημα του φρένου μαρτυρούν κάποιο πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επισκεφτείτε το συνεργείο. Συνήθως, πρόκειται για έναν τσιριχτό και μακρόσυρτο ήχο, που σταματάει όταν ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο, ή ένα επαναλαμβανόμενο «τακ-τακ», που μπορεί να σημαίνει ότι έχει στραβώσει το φρένο.

Άνισο φρενάρισμα
Όταν κατά το φρενάρισμα αισθάνεστε ότι το αυτοκίνητό σας κλίνει προς μια κατεύθυνση, πολύ πιθανόν να έχουν φθαρεί τα τακάκια περισσότερο από τη μία πλευρά. Μπορεί, βέβαια, να μην είναι ίσιο το οδόστρωμα, να είναι άνιση πίεση των ελαστικών , ή να μην είναι σωστή η ευθυγράμμιση του οχήματος. Σε κάθε περίπτωση όμως, εάν το φαινόμενο διατηρείται, είναι απαραίτητος κάποιος έλεγχος από μηχανικό.

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.