Δίσκος – Πλατό του συμπλέκτη. Τι είναι; Πότε χρειάζεται αλλαγή;

Δίσκος – Πλατό του συμπλέκτη. Τι είναι; Πότε χρειάζεται αλλαγή;

Πότε πρέπει να αλλάξουμε τον δίσκο - πλατό του συμπλέκτη

Το συγκρότημα του συμπλέκτη αποτελείται από τον δίσκο και το πλατό. Όταν οδηγούμε πατώντας συχνά το συμπλέκτη, όταν δεν πατάμε τον συμπλέκτη μέχρι τέρμα και όταν κάνουμε συχνά αλλαγή ταχύτητας, ο δίσκος-πλατό του συμπλέκτη φθείρεται γρήγορα.

Γιατί αισθάνομαι το πεντάλ του συμπλέκτη σκληρό; Γιατί δεν μπαίνει η ταχύτητα, όταν πατάω τον συμπλέκτη;
Όταν τα ελατήρια και τα χτένια του πλατό έχουν σκληρύνει, αισθανόμαστε πιο σκληρό το πεντάλ του συμπλέκτη στην οδήγηση. Τότε, το αυτοκίνητο χρειάζεται αλλαγή συμπλέκτη.
Όταν πατάμε τον συμπλέκτη και δεν μπαίνει η ταχύτητα, αυτό δείχνει πως μάλλον υπάρχει μεγάλη φθορά του δίσκου στον συμπλέκτη και πως πρέπει άμεσα να αλλάξουμε τον δίσκο- πλατό. Μπορεί, βέβαια, η δυσκολία στην αλλαγή των ταχυτήτων να οφείλεται σε φθορά του κιβωτίου ταχυτήτων.

Γιατί, ενώ πατάω γκάζι και ο κινητήρας ανεβάζει στροφές, το αυτοκίνητο δεν επιταχύνει;
Όταν πατάμε γκάζι και το αυτοκίνητο δεν επιταχύνει, ενώ ο κινητήρας ανεβάζει στροφές, τότε
ο δίσκος του συμπλέκτη έχει λειανθεί τελείως. Έτσι, ο δίσκος γλιστράει και δεν μπορεί να μεταδώσει σωστά τη ροπή στρέψης. Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αλλάξουμε τον συμπλέκτη.

Γιατί πρέπει να αλλάζονται μαζί σετ ο δίσκος και το πλατό;
Όταν έχει φθαρεί ο δίσκος, το αυτοκίνητο πατινάρει, ενώ όταν έχει φθαρεί το πλατό, το πεντάλ σκληραίνει πολύ και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σπάσει. Για τον λόγο αυτόν, ο δίσκος και
το πλατό πρέπει να αλλάζονται μαζί. Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι, εάν ο συμπλέκτης του αυτοκινήτου υποστεί μεγάλη φθορά, το αυτοκίνητο θα ακινητοποιηθεί. Το κόστος αλλαγής του δίσκου-πλατό ποικίλει ανάλογα με το μοντέλο του αυτοκινήτου, ξεκινώντας από περίπου 150 ευρώ.

diskplateau

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.