Άρση παρακράτησης: Δικαιολογητικά – Διαδικασία – Παράβολα

Άρση παρακράτησης: Δικαιολογητικά – Διαδικασία – Παράβολα

Γενικές Πληροφορίες:
Η παρακράτηση κυριότητας συμβαίνει συνήθως, όταν αγοράζουμε ένα όχημα με δόσεις. Είναι μια πρακτική ασφαλείας, η οποία ουσιαστικά προστατεύει τον δανειστή από τον δανειζόμενο και δεν του επιτρέπει να μεταβιβάσει το όχημα χωρίς να τον έχει αποπληρώσει. Μόλις γίνει η αποπληρωμή, θα πρέπει ο δανειζόμενος να προβεί σε άρση της παρακράτησης, ώστε το όχημα να περάσει στην κυριότητά του..

Για τις διαδικασίες άρσης παρακράτησης θα εξυπηρετηθείτε:
1. Στην αρμόδια Περιφέρεια του τόπου κατοικίας σας.
2. Σε ΚΕΠ

Δεν απαιτούνται παράβολα για την άρση παρακράτησης

Τα δικαιολογητικά για την άρση παρακράτησης οχήματος:
1. Αίτηση Άρσης Παρακράτησης Οχήματος
2. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο του αιτούντα
3. Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος
4. Αν η παρακράτηση είναι από τράπεζα, τότε θα χρειαστείτε εξοφλητικό έγγραφο από την τράπεζα
5. Αν η παρακράτηση είναι από ιδιώτη, τότε απαιτείται Υπεύθυνη δήλωση από τον ιδιώτη, θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής από το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ή το ΚΕΠ.
6. Αν η παρακράτηση είναι από αντιπροσωπεία, τότε θα χρειαστείτε: α/ Υπεύθυνη δήλωση της αντιπροσωπείας που αγοράστηκε το όχημα ότι έχει εξοφληθεί θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ή το ΚΕΠ, β/ ΦΕΚ ίδρυσης αντιπροσωπείας

>> Κατεβάστε εδώ τα δικαιολογητικά


Πόσο Διαρκεί η διαδικασία:
1. Αν η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνει στην Περιφέρεια, η διαδικασία διαρκεί περίπου 3 εργάσιμες ημέρες.
2. Αν η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνει στα ΚΕΠ, η διαδικασία καθυστερεί λίγο περισσότερο και ο ενδιαφερόμενος ειδοποιείται από τα ΚΕΠ μέσω sms ή τηλεφώνου όταν αυτή ολοκληρωθεί, ώστε να προσέλθει στο ΚΕΠ και να παραλάβει το ανανεωμένο δίπλωμα οδήγησης.

Εξουσιοδότηση προς τρίτους:
Αν η κατάθεση των δικαιολογητικών δεν γίνει αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερόμενο, τότε όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι θεωρημένα για το γνήσιο της υπογραφής από το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ή τα ΚΕΠ. Επιπλέον, θα χρειαστεί και εξουσιοδότηση επίσης θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής μαζί με επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του εξουσιοδοτημένου προσώπου.

>> Κατεβάστε εδώ την εξουσιοδότηση

Παρατηρήσεις:
Συνήθως οι επαγγελματίες (εμπορίες, αντιπροσωπείες κλπ.) συνάπτουν συνεργασίες με τράπεζες, οι οποίες χρηματοδοτούν την αγορά ενός οχήματος. Την κυριότητα, ανάλογα την συμφωνία των εμπλεκόμενων μερών, μπορεί να την έχει η τράπεζα ή η εμπορία ή και οι 2 με αποτέλεσμα να χρειαστείτε δηλώσεις από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Για να αποφύγετε την ταλαιπωρία, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με την οικεία σας περιφέρεια και από τον φάκελο του οχήματός σας να σας πουν ακριβώς ποιος διατηρεί την κυριότητα του οχήματός σας, αναζητώντας από αυτόν τα δικαιολογητικά για την άρση παρακράτησης.

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.