Άρση ακινησίας οχήματος: Δικαιολογητικά – Διαδικασία – Παράβολα

Άρση ακινησίας οχήματος: Δικαιολογητικά – Διαδικασία – Παράβολα

Αν θέλετε να κάνετε άρση της προσωρινής ακινησίας του οχήματός σας
(επιβατικού ή μοτοσυκλέτας) και να πάρετε πίσω τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας,
θα πρέπει να καταθέσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα υποβάλετε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., εκεί δηλαδή που καταθέσατε τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας.
Με την κατάθεση των δικαιολογητικών παραλαμβάνετε τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος σας καθώς και μια δήλωση άρσης ακινησίας.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται αυθημερόν.

Τα δικαιολογητικά για την άρση ακινησίας οχήματος:
1. Βεβαίωση Ακινησίας ( βεβαίωση που λάβατε από την Δ.Ο.Υ. όταν καταθέσατε την άδεια και τις πινακίδες)
2. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο του αιτούντα
3. Αποδεικτικό πληρωμής τελών κυκλοφορίας
4. Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο σε ισχύ
5. Επιπλέον για εταιρείες: Καταστατικό, εάν πρόκειται για εταιρείες Ο.Ε και Ε.Ε. και ΦΕΚ εάν πρόκειται για Α.Ε.

>> Κατεβάστε εδώ τα δικαιολογητικά

Εξουσιοδότηση προς τρίτους:
Αν η κατάθεση των δικαιολογητικών δεν γίνει αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερόμενο, τότε θα χρειαστεί και εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής μαζί με επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του εξουσιοδοτημένου προσώπου.

>> Κατεβάστε εδώ την εξουσιοδότηση

Παρατηρήσεις:
Μετά από ένα χρόνο, δηλαδή από την κατάθεση των πινακίδων (ένα έτος ακινησίας) οι πινακίδες κυκλοφορίας καταστρέφονται και πρέπει να εκδοθούν νέες στην οικεία Περιφέρεια με 30€, εάν προβαίνετε σε αντικατάσταση πινακίδων για 1η φορά.
Εάν το ΚΤΕΟ ή η ΚΕΚ του οχήματος έχει λήξει κατά την διάρκεια της ακινησίας, για όσο διάστημα το όχημα είναι σε ακινησία το ΚΤΕΟ και η ΚΕΚ θεωρείται εμπρόθεσμο. Μετά την λήξη της ακινησίας, εάν στο μεσοδιάστημα έχει λήξει το ΚΤΕΟ, έχετε περιθώριο 15 ημερών, ώστε να προβείτε σε εμπρόθεσμο έλεγχο του οχήματος.
Αν το όχημα μείνει σε ακινησία για ένα ολόκληρο χρόνο, τότε για την άρση της ακινησίας, απαιτείται η καταβολή των τελών κυκλοφορίας του επόμενου έτους. Αν η άρση της ακινησίας γίνει σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, τότε απαιτείται η καταβολή των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.