Αλλαγή χρώματος αυτοκινήτου: Δικαιολογητικά – Διαδικασία – Παράβολα

Αλλαγή χρώματος αυτοκινήτου: Δικαιολογητικά – Διαδικασία – Παράβολα

Γενικές Πληροφορίες:
Η αλλαγή χρώματος θα πρέπει να δηλώνεται εντός 15 ημερών στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Για τις ανάλογες διαδικασίες θα εξυπηρετηθείτε:
Σε οποιαδήποτε Περιφέρεια ή σε ΚΕΠ

Τα παράβολα που απαιτούνται είναι:
Παράβολο 75€ από τράπεζα για το τέλος αδείας. Τα παράβολα μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τις Συμβεβλημένες Τράπεζες με κατάθεση στον αντίστοιχο Αριθμό λογαριασμού. Συνήθως οι τράπεζες γνωρίζουν τους λογαριασμούς στους οποίους πρέπει να γίνει η κατάθεση του τέλους μεταβίβασης. Επιπλέον, σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε με το ΚΕΠ ή την αρμόδια περιφέρεια, ώστε να λάβετε αναλυτική κατάσταση λογαριασμών ανά Τράπεζα και Περιφέρεια. Επίσης, μην ξεχάσετε στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράψετε την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος.

Τα δικαιολογητικά για την αλλαγή χρώματος οχήματος:
1.    Άδεια κυκλοφορίας
2.    Φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας
3.    Αίτηση αλλαγής χρώματος οχήματος
4.    Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο του αιτούντα, πρωτότυπη και φωτοτυπία
5.    Επιπλέον για εταιρίες: για εταιρίες Ο.Ε. και Ε.Ε. χρειάζεται επίσημο αντίγραφο καταστατικού, ενώ για Α.Ε. και Ε.Π.Ε., ΦΕΚ συστάσεως και ανακοινώσεως μελών ΔΣ.

>> Κατεβάστε εδώ τα δικαιολογητικά

Πόσο Διαρκεί η διαδικασία:
1.    Αν η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνει στην Περιφέρεια, η διαδικασία διαρκεί μία εργάσιμη ημέρα.
2.    Αν η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνει στα ΚΕΠ, η διαδικασία καθυστερεί λίγο περισσότερο.

Εξουσιοδότηση προς τρίτους:
Αν η κατάθεση των δικαιολογητικών δεν γίνει αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερόμενο, τότε όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι θεωρημένα για το γνήσιο της υπογραφής από το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ή τα ΚΕΠ. Επιπλέον, θα χρειαστεί και εξουσιοδότηση επίσης θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής μαζί με επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του εξουσιοδοτημένου προσώπου.

>> Κατεβάστε εδώ την εξουσιοδότηση

Παρατηρήσεις:
Αφού καταθέσετε τα δικαιολογητικά, ο αρμόδιος υπάλληλος θα σας επιστρέψει σφραγισμένη και υπογεγραμμένη τη φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας, στην οποία θα αναγράφεται και η ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών. Φροντίστε να του ζητήσετε, αν δεν το έχει κάνει ήδη, να αναγράψει πάνω στην άδεια και : ‘Αλλαγή χρώματος από ..... σε ..... ‘ για να είστε καλυμμένοι σε τυχαίο έλεγχο της τροχαίας.

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.