Τι γίνεται αν κλείσει η ασφαλιστική στην οποία έχουμε ασφαλισμένο το όχημά μας.

Τι γίνεται αν κλείσει η ασφαλιστική στην οποία έχουμε ασφαλισμένο το όχημά μας.

΄Ένα ερώτημα που σίγουρα σας προβληματίζει, είναι τι συμβαίνει στην περίπτωση που κλείσει η ασφαλιστική εταιρεία που είσαστε ασφαλισμένοι. Όλοι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή ασφαλιστικής εταιρείας και να μην επιλέγουμε με μοναδικό κριτήριο τα πιο φθηνά ασφάλιστρα.
Ο σημαντικότερος λόγος να κλείσει μια ασφαλιστική στις μέρες µας είναι να µη μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις «Φερεγγυότητας» και σε όσα ορίζει η οδηγία του Solvency II. Να µη μπορεί δηλαδή να είναι σε θέση να διασφαλίσει τους πελάτες της σε περίπτωση που τη χρειαστούν αλλά και να μη μπορεί να ανταπεξέλθει σε μη προγραμματισμένα έξοδα.

Τι συμβαίνει όμως σε μια τέτοια περίπτωση µε όσους είναι ασφαλισμένοι σε μια ασφαλιστική που σταματάει τη λειτουργία της;
Από τη στιγμή που για οποιονδήποτε λόγο γίνει ανάκληση της άδειας μίας ασφαλιστικής εταιρίας, οι ασφαλισμένοι της καλύπτονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο µόνο για την Αστική Ευθύνη και μόνο για 30 ημέρες από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειάς της.
Όσα οχήματα ήταν ασφαλισμένα στη συγκεκριμένη εταιρία, θα πρέπει να ασφαλιστούν σε νέα εταιρία μέσα σε διάστημα 30 ημερών. Αν οι ιδιοκτήτες τους δεν ασφαλίσουν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα τα οχήματα τους, τότε αυτό θεωρούνται ανασφάλιστα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι σημαντικό το νέο ασφαλιστήριο να γίνεται το συντομότερο δυνατόν, καθώς το Επικουρικό Κεφάλαιο για το διάστημα των 30 ημερών καλύπτει µόνο την Αστική Ευθύνη και δεν περιλαμβάνει προαιρετικές καλύψεις ώστε να καλύπτουν το όχημα από επιπλέον κινδύνους (π.χ. κλοπή, θραύση Κρυστάλλων κ.λπ.) που ενδεχομένως να είχε το όχημα στο προηγούμενο ασφαλιστήριο.

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.