Μερικά “λαθάκια” στην ασφάλιση του οχήματός σας, μπορούν να σας κοστίσουν ακριβά.

Μερικά “λαθάκια” στην ασφάλιση του οχήματός σας, μπορούν να σας κοστίσουν ακριβά.

Η ασφάλιση του οχήματός μας πρέπει να πληροί κάποια κριτήρια, ώστε μία ατυχής συγκυρία να μην μας οδηγήσει σε κοστολογικά δυσβάσταχτες επιλογές, αλλά και να απλοποιεί τις διαδικασίες στην περίπτωση αυτή.
Η Direct Plus insurance σας προτείνει να προβείτε στην κατάλληλη έρευνα αγοράς, ώστε να επιλέξετε μία οικονομική πρόταση που όμως θα καλύπτει αρκετές περιπτώσεις που όλοι ευχόμαστε να μην συμβούν.
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μερικά σημεία που πρέπει να έχετε υπόψη σας, προτού προβείτε στην αγορά ή ανανέωση του ασφαλιστηρίου σας.

Φιλικός Διακανονισμός
Εάν η ασφαλιστική εταιρία συμμετέχει στο σύστημα Φιλικού διακανονισμού, ο ασφαλισμένος σε περίπτωση «μη υπαιτιότητας» αποζημιώνεται από την δική του ασφαλιστική του εταιρία, χωρίς να χρειάζεται να ταλαιπωρηθεί.

Επιλογή ασφάλειας με επαρκή έρευνα
Το πιο συχνό φαινόμενο είναι οι περισσότεροι οδηγοί να επιλέγουν την ασφάλεια του οχήματός τους τελευταία στιγμή, γεγονός που τους οδηγεί στο να πληρώνουν ακριβότερα ασφάλιστρα σε σχέση με τον μέσο όρο αλλά και σε μία ασφάλιση που τελικά δεν καλύπτει τις ανάγκες τους. Για τον λόγο αυτό, καλό θα ήταν να κάνουμε μια επαρκή έρευνα αγοράς, να ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά, να ζητάμε προσφορές από διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες και να συγκρίνουμε τα κόστη και τις ανάγκες που καλύπτουν, έτσι ώστε να προβούμε στην καλύτερη επιλογή.

Επιλογή με βασικό κριτήριο την τιμή
Ασφάλεια με μόνο κριτήριο την χαμηλή τιμή σημαίνει συνήθως λιγότερες καλύψεις για ζημιές που ενδέχεται να κοστίσουν πολύ ακριβά σε ενδεχόμενη ατυχή συγκυρία.

Η αξία ασφάλισης του οχήματος πρέπει να είναι η τρέχουσα με βάση τις συνθήκες της αγοράς.

Ένα όχημα που διαθέτει ασφάλιση για κλοπή ή άλλες πρόσθετες καλύψεις, θα πρέπει να διαθέτει αναπροσαρμογές ανά τακτά χρονικά διαστήματα με βάση την τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου ως μεταχειρισμένο. Εάν ασφαλίζουμε το όχημά μας με ποσό μεγαλύτερο από την τρέχουσα αξία τότε επιβαρυνόμαστε με επιπλέον ασφάλιστρα χωρίς λόγο, ενώ σε περίπτωση αποζημίωσης θα λάβουμε την τρέχουσα αξία.

Επιλογή και επαρκής γνώση των προαιρετικών καλύψεων.
Οι έννοια της ασφάλισης γενικά καλύπτει κάποιες ατυχείς περιπτώσεις, όπου το κόστος είναι δυσβάσταχτο.
Προτού συνάψουμε το ασφαλιστήριο συμβόλαιό μας, θα πρέπει να έχουμε εξετάσει το κόστος των προαιρετικών καλύψεων, να έχουμε εκτιμήσει αναλυτικά τα ποσά και τους όρους της κάθε κάλυψης και να επιλέξουμε τις κατάλληλες για το όχημά μας καλύψεις.

Οδική βοήθεια
Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά τη σύναψη ασφαλιστηρίου συμβολαίου που περιλαμβάνει οδική βοήθεια. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν στην βασική τιμή του συμβολαίου οδική βοήθεια μόνο στην περίπτωση ατυχήματος. Εάν, λοιπόν, επιθυμούμε οδική βοήθεια και σε περίπτωση μηχανικής βλάβης, θα πρέπει να διαβάσουμε προσεχτικά τις καλύψεις του συμβολαίου και να επιλέξουμε αυτό που την περιλαμβάνει ή να προσθέσουμε στο υπάρχον συμβόλαιό μας.

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.