Εμπλοκή σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα. Τι πρέπει να κάνω;

Εμπλοκή σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα. Τι πρέπει να κάνω;

Στις μέρες μας με δεδομένη την οικονομική κρίση, αρκετά οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους.
Η ασφάλιση του αυτοκινήτου μας είναι υποχρεωτική από τον Νόμο αλλά πολλοί οδηγοί δεν υπολογίζουν τα αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει ένα ατύχημα.
Σας συνιστούμε να έχετε συμπεριλάβει στις καλύψεις του ασφαλιστικού σας συμβολαίου τον όρο «Κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα»
Γι’ αυτό επιβάλλεται να γνωρίζουμε και να είμαστε προετοιμασμένοι  τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Για να λάβετε αποζημίωση θα πρέπει:

  • Μετά το ατύχημα απαραίτητο είναι να καλέσετε αμέσως την Τροχαία στο τόπο του ατυχήματος ώστε να  καταγράψει το περιστατικό και να γίνει η διαπίστωση υπαιτιότητας του ανασφάλιστου οχήματος. Να θυμάστε ότι το αντίγραφο καταγραφής της Τροχαίας είναι το μόνο έγγραφο που εξασφαλίζει τα συμφέροντά σας.  Σε αυτή τη περίπτωση η  ασφαλιστική σας θα καλύψει  τη ζημιά. Θα πρέπει να αναγράφεται ρητά στο δελτίο συμβάντων « ότι το υπαίτιο όχημα δεν έχει ασφάλιση».
  • Στη συνέχεια επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Φροντίδας Ατυχήματος της ασφάλειάς σας για να γίνει αναλυτική καταγραφή του συμβάντος. Το τηλέφωνο επικοινωνίας της φροντίδας ατυχήματος είναι γραμμένο σε κάθε συμβόλαιο και παρέχει 24ωρη εξυπηρέτηση.  Θα σας βοηθήσει να κάνετε την αρνητική είτε την φιλική δήλωση του τροχαίου καθώς και όλες  τις απαιτούμενες ενέργειες που χρειάζονται να γίνουν.
  • Έτσι όταν αποδειχθεί ότι σας χτύπησε ανασφάλιστο όχημα , θα αποζημιωθείτε από το Επικουρικό Κεφάλαιο των Ασφαλιστικών Εταιριών, έναν φορέα που αποζημιώνει για τις υλικές ζημιές καθώς και για τις σωματικές βλάβες που σας προκάλεσε. Δυστυχώς, όμως, η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και μπορεί να διαρκέσει έως και 2 χρόνια.


Σας συνιστούμε λοιπόν να έχετε συμπεριλάβει στις καλύψεις του ασφαλιστικού σας συμβολαίου τον όρο «Κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα», ώστε να αποζημιωθείτε με απλούστερες και συντομότερες σε κάθε περίπτωση διαδικασίες από την δική σας ασφαλιστική εταιρία.

Τι πρέπει όμως να κάνετε αν το ανασφάλιστο όχημα απομακρυνθεί πριν φτάσει η Τροχαία;

Εάν ο υπεύθυνος του ατυχήματος εξαφανιστεί μετά το συμβάν, τότε θα πρέπει:

  • Να σημειώσετε τον αριθμό κυκλοφορίας, την μάρκα και το χρώμα του υπαίτιου οχήματος
  • Να βρείτε μάρτυρες του συμβάντος και να πάρετε τα στοιχεία τους (τηλέφωνο- διεύθυνση)
  • Να ειδοποιήσετε την φροντίδα ατυχήματος να καταγράψει το περιστατικό, να βγάλει φωτογραφίες και να κινήσει το όχημα αν είναι απαραίτητο
  • Να ειδοποιήσετε την Τροχαία στον τόπο του ατυχήματος για να  καταγράψει το περιστατικό και να  υποβάλετε μήνυση για εγκατάλειψη σε βάρος του οδηγού.

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.