Ακινησία οχήματος και ασφάλιση. Τι προβλέπεται;

Ακινησία οχήματος και ασφάλιση. Τι προβλέπεται;

Το Υπουργείο Οικονομικών ορίζει ότι δεν χρειάζεται ασφάλιση στο όχημα το οποίο έχουμε ακινητοποιήσει και έχουμε καταθέσει τις πινακίδες του στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.
Ωστόσο, το όχημα χρειάζεται ασφαλιστήριο εάν για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. για λόγους συντήρησης) το μετακινήσουμε ακόμα και μια μέρα του χρόνου, βάζοντάς του προσωρινές πινακίδες. Για τον λόγο αυτό μηνιαίο καθεστώς ασφάλισης έχει δημιουργηθεί από πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο ασφάλισης οχημάτων, έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες ανθρώπων που χρειάζεται να κινήσουν το όχημά τους μόνο για λίγες μέρες μέσα στο έτος.
Διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών προς τις εφορίες  προβλέπει ότι για την άρση της ακινησίας ενός οχήματος απαιτείται και η προσκόμιση νέου ασφαλιστηρίου συμβολαίου για το συγκεκριμένο όχημα. Η θεσμοθέτηση αναλογικών τελών, δηλαδή η δυνατότητα άρσης της ακινησίας ενός οχήματος καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας μόνο για το διάστημα κίνησης του εν λόγω οχήματος, είναι κάποιο από τα μέτρα που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών για να μπορέσει να μειώσει τον αριθμό των οχημάτων που ακινητοποιούνται κάθε χρόνο.


Σύμφωνα με τον νέο νόμο ασφάλισης οχημάτων ισχύει:

  • Η ασφάλιση έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια η οποία ορίζεται ρητά (ημερομηνία και ώρα) στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
  • Απαιτείται πρώτα να καταβληθεί το αντίστοιχο ασφάλιστρο στην ασφαλιστική εταιρεία, δηλαδή να καταβληθεί το ποσό  ασφάλισης και στη συνέχεια η ασφαλιστική επιχείρηση να  ανανεώσει την ασφάλιση ή να συνάψει νέα σύμβαση.
  • Πλέον για την απόδειξη της ασφάλισης του αυτοκινήτου απαιτείται η επίδειξη στις αστυνομικές αρχές του ασφαλιστηρίου συμβολαίου  και όχι η κατοχή αυτοκόλλητου ασφάλισης.
  • Σύμφωνα με τον νόμο, ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να επιδείξει στις αστυνομικές αρχές την απόδειξη καταβολής ασφαλίστρου μαζί με το έγγραφο της ασφαλιστικής εταιρείας που σχετίζεται με αυτή μόνο για διάστημα 5 ημερών, εάν για διαδικαστικούς λόγους, δεν έχει παραλάβει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.