Χειμερινή προετοιμασία για το αυτοκίνητό μας!

Χειμερινή προετοιμασία για το αυτοκίνητό μας!

Η συντήρηση του αυτοκινήτου μας είναι απαραίτητη τόσο για την καλή λειτουργία του, όσο και για την αποφυγή ατυχημάτων. Ειδικότερα, η καλή κατάσταση του αυτοκινήτου μας είναι σημαντική κατά τους χειμερινούς μήνες, αφού ο χειμερινός καιρός κρύβει εκπλήξεις. Σας προτείνουμε λοιπόν να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας κατάλληλα, ελέγχοντας (τουλάχιστον) την σωστή λειτουργία των παρακάτω:

Ελαστικά:
Ο έλεγχος των ελαστικών είναι απαραίτητος. Ελέγχουμε αν είναι τριμμένα και φαγωμένα, έχουν αρκετό πέλμα, αν έχουν εξογκώματα, σκισίματα, καθώς και τη σωστή πίεση αέρα. Σε περιοχές που χιονίζει συχνά, είναι απαραίτητο να προμηθευόμαστε χειμερινά ελαστικά ή να διαθέτουμε μόνιμα καλές και αξιόπιστες αντιολισθητικές αλυσίδες

Μπαταρία:
Κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλάζουμε την μπαταρία του αυτοκινήτου, εάν μας έχει δώσει “προειδοποιητικές ενδείξεις”. Η μπαταρία του αυτοκινήτου επηρεάζεται αρνητικά από το κρύο. Απαραίτητα λοιπόν ελέγχουμε εάν οι πόλοι της μπαταρίας μας είναι καθαροί και απαλλαγμένοι από άλατα. Αν η μπαταρία μας είναι ανοικτού τύπου ελέγχουμε την σωστή στάθμη των υγρών της. Μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται αν η μπαταρία είναι άνω των 3 ετών.

Αντιψυκτικό υγρό:
Ελέγχουμε το αντιψυκτικό υγρό του αυτοκινήτου μας, έτσι ώστε να βρίσκεται ανάμεσα στις ενδείξεις min και max. Πάντοτε προμηθευόμαστε καλής ποιότητας αντιψυκτικό, καθώς το κόστος της βλάβης της μηχανής από το κρύο θα είναι μεγαλύτερο.

Φρένα:
Ελέγχουμε τη λειτουργία των φρένων, καθώς είναι απαραίτητο να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Η σωστή λειτουργία των φρένων σημαίνει ότι κατά το φρενάρισμα το αυτοκίνητο “υπακούει καλύτερα” και δεν φεύγει από την πορεία του.

Υαλοκαθαριστήρες:
Ελέγχουμε τους υαλοκαθαριστήρες και τους αντικαθιστούμε αν χρειαστεί. Δεν τους κινούμε όταν έχει παγώσει το παρμπρίζ, γιατί θα καταστραφούν. Καλό είναι να σηκώνουμε τα μάκτρα όταν χιονίζει ή όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 0οC.
Ελέγχουμε το υγρό για το παρμπρίζ, το οποίο πρέπει να είναι καλής ποιότητας και να έχει αντοχή σε θερμοκρασία κάτω του 0οC. Αν το υγρό δεν είναι καλής ποιότητας, υπάρχει ο κίνδυνος να παγώσει η αντλία του, να καεί η ασφάλειά της και να σταματήσει η λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων.

Σύστημα διεύθυνσης:
Ελέγχουμε ιδίως εάν έχουμε προειδοποιητικά σημάδια το εμπρόσθιο (κυρίως) σύστημα του αυτοκινήτου, σε κάποιο εξειδικευμένο τεχνικό κατάστημα (ευθυγράμμιση, τζόγοι, ανάρτηση), ώστε να εξασφαλίσουμε την αποτελεσματική λειτουργία κατά τη δύσκολη χειμερινή περίοδο.

Παρμπρίζ:
Διατηρούμε καθαρό το εσωτερικό μέρος καθαρίζοντας τακτικά από κάπνες και σκόνες. Φροντίζουμε αν θέλουμε να εφαρμόσουμε ειδική αλοιφή για να μην σχηματίζονται υδρατμοί εύκολα.

Εξοπλισμός:
Επειδή ιδίως η χειμερινή οδήγηση μπορεί να κρύβει εκπλήξεις σας προτείνουμε να έχετε σίγουρα στο αυτοκίνητό σας: αξιόπιστες αλυσίδες, φακό, βασικά εργαλεία, γάντια, φορτιστή κινητού τηλεφώνου, τρίγωνο, καλά εξοπλισμένο φαρμακείο, καλώδια μπαταρίας, ανταλλακτικό σετ με λάμπες και ασφάλειες, κουβέρτα, αντιψυκτικό υγρό, ένα μπουκάλι νερό και λίγα συσκευασμένα snacks ή ξηρούς καρπούς.
Επιπλέον σας προτείνουμε να έχετε ελέγξει τη ρεζέρβα σας, ώστε να είναι σε άριστη κατάσταση και να έχετε επαρκή βενζίνη στο όχημά σας, ώστε να εξασφαλίσετε την συνεχή λειτουργία της θέρμανσης και του φωτισμού.

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.