Το νέο σου αυτοκίνητο! Καλορίζικο! Καλό είναι να έχεις μαζί σου…

Το νέο σου αυτοκίνητο! Καλορίζικο! Καλό είναι να έχεις μαζί σου…

Σε κάθε αυτοκίνητο πρέπει να υπάρχουν όλα όσα μπορεί να χρειαστεί ο οδηγός σε μια δύσκολη στιγμή. Παρακάτω, ακολουθεί μια λίστα με όλα όσα πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ., και όχι μόνο…

1. Βιβλίο κατασκευαστή:
Περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για το αυτοκίνητό μας, όπως τον τύπο λαδιού που πρέπει να βάλουμε μέχρι το πώς αλλάζουμε την ώρα. Εάν πρόκειται να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, ελέγξτε ότι διαθέτει το βιβλίο κατασκευαστή.

2. Δίπλωμα οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστικό συμβόλαιο, κάρτα καυσαερίων
και απόδειξη Κ.Τ.Ε.Ο.:

Ορίζεται από τον Κ.Ο.Κ. να έχετε μαζί σας αυτά τα έγγραφα όταν οδηγείτε.

3. Κουτί πρώτων βοηθειών:
Όπως ορίζεται και από τον Κ.Ο.Κ. σε κάθε αυτοκίνητο πρέπει να υπάρχει ένα κουτί πρώτων βοηθειών που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ατυχήματος ή τραυματισμού.

5. Ρεζέρβα, γρύλο και κλειδιά:
Η ρεζέρβα να είναι πάντοτε φουσκωμένη και σε καλή κατάσταση. Εάν τη χρειαστείτε, μην παραλείψετε να την αντικαταστήσετε αμέσως. Επίσης, πρέπει να έχετε μαζί έναν γρύλλο και ένα κλειδί για τα μπουλόνια, ακόμα και αν κάποιος άλλος αλλάξει το λάστιχο στο αυτοκίνητό σας. Σας υπενθυμίζουμε ότι εάν έχετε συμπεριλάβει οδική βοήθεια στην ασφάλισή σας, μπορείτε να την καλέσετε για την αλλαγή ελαστικού.

6. Καλώδια μπαταρίας:
Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να έχετε μαζί σας καλώδια μπαταρίας. Ακόμη και εάν δεν χρειαστούν άμεσα σε εσάς, σίγουρα κάποιον άλλον οδηγό ή φίλο θα εξυπηρετήσετε!

7. Προειδοποιητικό τρίγωνο και γιλέκο με ανακλαστήρες φωτός:
Είναι απαραίτητα αντικείμενα για να προειδοποιήσετε τους διερχόμενους οδηγούς ότι έχετε ακινητοποιηθεί σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος. Είναι αναγκαία για την ασφάλειά σας.

8. Πυροσβεστήρας:
Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ., όλοι οι οδηγοί υποχρεούνται να έχουν πυροσβεστήρα στο αυτοκίνητό τους. Πρέπει να ελέγχετε τακτικά ότι ο πυροσβεστήρας του αυτοκινήτου βρίσκεται σε καλή κατάσταση, και πως δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης.

9. Αντιολισθητικές αλυσίδες:
Καλό είναι να υπάρχουν στο αυτοκίνητο, ιδίως εάν κάνετε χειμερινά ταξίδια και αχρείαστες ας είναι.

10. Φακός:
Θα φανεί πολύ χρήσιμος σε αρκετές περιπτώσεις. Tip: H KTEOHellas Autovision σας δίνει δώρο ένα πολύ χρήσιμο πολυεργαλείο με φακό με κάθε έκδοση κάρτας καυσαερίων.

11. Φορτιστής αυτοκινήτου για το κινητό:
Αν χρειαστεί να επικοινωνήσετε με κάποιον σε περίπτωση ανάγκης και το κινητό σας τηλέφωνο δεν έχει μπαταρία, ένας φορτιστής αυτοκινήτου μπορεί να φανεί σωτήριος!

12. Νερό και φαγητό:
Το να έχετε λίγο νερό και φαγητό στο αυτοκίνητο, όπως ξηρούς καρπούς ή μπάρες δημητριακών, μπορεί να φανεί χρήσιμο όχι μόνο σε περίπτωση που μείνετε στον δρόμο ή κολλήσετε πολύ ώρα στην κίνηση, αλλά και σε περίπτωση που νιώσετε αδιαθεσία.

13. Ανταλλακτικές ασφάλειες για τη μπαταρία και λαμπτήρες:
Θα σας φανούν πολύ χρήσιμα σε κάποιο νυχτερινό ταξίδι, ή αν καεί κάποια ασφάλεια υαλοκαθαριστήρων σε βορχή.

14. Μια αλλαξιά ρούχα και μια κουβέρτα:
Μια αλλαξιά ρούχα για ενήλικες ή και για παιδιά, ακόμη και μια κουβέρτα, θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμη σε περίπτωση που λερωθείτε ή βραχείτε ή σε περίπτωση που ακινητοποιηθείτε
σε ακραίες καιρικές συνθήκες και κρυώνετε.

15. Κολλητική ταινία,, χαρτί κουζίνας, μπλοκ, στυλό και ένα ζευγάρι ελαφριά γάντια:
Χρήσιμα αντικείμενα που καλό είναι να υπάρχουν σε κάθε αυτοκίνητο, μιας και μπορούν να σας βοηθήσουν στην επιδιόρθωση μιας βλάβης ή γενικά σε κάποια περίπτωση ανάγκης.

16. Λίγα χρήματα:
Είναι σημαντικό να έχετε αφήσει ένα μικρό ποσό χρημάτων στο αυτοκίνητό σας, όχι σε εμφανές σημείο, σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει το πορτοφόλι σας. Ιδιαίτερα χρήσιμο σε περίπτωση που χρειαστεί να πληρώσετε διόδια.

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.