Προσοχή στους μοτοσυκλετιστές!

Προσοχή στους μοτοσυκλετιστές!

Οι μοτοσικλετιστές αποτελούν μια ιδιαίτερα εκτεθειμένη και ευάλωτη κατηγορία, λόγω της ταχύτητας με την οποία κινούνται. Γι’ αυτό και οι υπόλοιποι οδηγοί πρέπει αν δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή απέναντί τους.

Παρακάτω, ακολουθούν κάποιες συμβουλές για την αποφυγή δυστυχήματος με μοτοσικλετιστή:

• Μην οδηγείτε επιθετικά και μην κάνετε ενέργειες που μπορεί να ανακόψουν την πορεία των μοτοσικλετιστών, όταν αυτοί κινούνται στο ενδιάμεσο των λωρίδων κυκλοφορίας για να αποφύγουν την κίνηση.
• Να τηρείτε πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας από τους προπορευόμενους μοτοσικλετιστές, καθώς μπορεί να χρειαστεί να κάνουν κάποιον ελιγμό ή να φρενάρουν απότομα.
• Κατά την προσπέραση, δώστε αρκετό χώρο στον μοτοσικλετιστή, όπως θα δίνατε εάν επρόκειτο για αυτοκίνητο.
• Αποφύγετε τις προσπεράσεις όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος ή όταν πλησιάζετε σε διασταύρωση.
• Κατά την αλλαγή λωρίδας και πριν στρίψετε, να ελέγχετε πάντα τον καθρέφτη σας για μοτοσικλέτες. Μην ξεχνάτε το νεκρό σημείο στον καθρέφτη σας, καθώς μπορεί να μην δείτε μια μοτοσικλέτα που κινείται κοντά σας.
• Δυστυχώς, πολλοί μοτοσικλετιστές προσπερνούν και από τις δύο πλευρές. Γι’ αυτό να ελέγχετε πριν στρίψετε.
• Όταν παρκάρετε, να ελέγχετε πάντα για μοτοσικλετιστές πριν ανοίξετε την πόρτα του αυτοκινήτου σας, όπως και όλοι οι συνεπιβάτες. Το ίδιο θα πρέπει αν κάνετε και όταν ξεπαρκάρετε το αυτοκίνητό σας.

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.