Οδήγηση στην ομίχλη! Καλό είναι να γνωρίζετε…

Οδήγηση στην ομίχλη! Καλό είναι να γνωρίζετε…

Ασφαλής οδήγηση στην ομίχλη

Η ομίχλη μειώνει την ορατότητα του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι κατά την οδήγηση. Για τον λόγο αυτόν, ο οδηγός πρέπει να έχει λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις και να οδηγεί προσεκτικά και με χαμηλή ταχύτητα για να μη διακινδυνεύσει η ασφάλειά του, αλλά και των άλλων.

ΦΩΤΑ ΟΜΙΧΛΗΣ

Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. ανάβουμε τα φώτα ομίχλης, όταν η ορατότητα είναι μικρότερη από 100 μέτρα. Θα πρέπει να έχουμε γεμάτο το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, μιας και η χρήση των φώτων καταναλώνει περισσότερα καύσιμα.

- Πριν ξεκινήσουμε την οδήγηση, ελέγχουμε ότι ανάβουν τα εμπρός (αν υπάρχουν)
και τα πίσω φώτα ομίχλης.
- Τα φώτα ομίχλης πρέπει να κοιτούν προς τα κάτω.
- Όταν οδηγούμε σε ομίχλη, διατηρούμε πάντα απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.
- Ποτέ δεν ακολουθούμε τα πίσω φώτα του προπορευόμενου οχήματος, γιατί έτσι μπορεί να το πλησιάσουμε επικίνδυνα.
- Όταν δεν έχουμε καθόλου ορατότητα στις διασταυρώσεις, κατεβάζουμε το παράθυρο του αυτοκινήτου για να ακούσουμε τα οχήματα που έρχονται. Αν δεν είμαστε σίγουροι, είναι προτιμότερο να σταματήσουμε και να συνεχίσουμε το ταξίδι μας μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.
- Μόλις βελτιωθεί η ορατότητα στον δρόμο, κλείνουμε τα φώτα της ομίχλης.


Ανάβουμε τα φώτα ομίχλης (και ιδιαίτερα το πίσω) μόνο όταν έχει ομίχλη!

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.