Καλοκαιράκι και ταξίδι με το αυτοκίνητο! Χρήσιμες συμβουλές πριν ξεκινήσετε…

Καλοκαιράκι και ταξίδι με το αυτοκίνητο! Χρήσιμες συμβουλές πριν ξεκινήσετε…

Για να είναι ταξίδι με το αυτοκίνητο μια ευχάριστη εμπειρία και για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως, πρέπει να έχετε υπόψη σας πως το αυτοκίνητο χρειάζεται τη δική του προετοιμασία. Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

Ελέγξτε τα επίπεδα υγρών του αυτοκινήτου σας
Προτού ξεκινήσετε το ταξίδι σας, ελέγξτε τα λάδια του κινητήρα και συμπληρώστε ή προβείτε σε πρόωρη αλλαγή ιδίως εάν “είστε κοντά” στα χιλιόμετρα αλλαγής. Ελέγξτε επίσης τα υγρά φρένων υγρό υδραυλικού τιμονιού και τα υγρά του ψυγείου.

Ελέγξτε τους υαλοκαθαριστήρες και το υγρό
Τα λάστιχα των υαλοκαθαριστήρων καλό είναι να αλλάζονται μία φορά τον χρόνο. Εάν είναι φθαρμένα, σας συνιστούμε να τα αντικαταστήσετε. Σε κάθε περίπτωση πριν ξεκινήσετε καθαρίστε τα λάστιχα από σκόνες και ακαθαρσίες με ένα βρεγμένο μαλακό ύφασμα ή μωρομάντηλο.
Φροντίστε να γεμίσετε το ντεπόζιτο των υαλοκαθαριστήρων με ειδικό υγρό που αφαιρεί έντομα , πίσσες και ακαθαρσίες πιο εύκολα

Ελέγξτε την πίεση και το επίπεδο φθοράς των ελαστικών σας.
Συμπληρώστε αέρα εάν θα φορτώσετε το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Εάν κρίνετε σκόπιμο μπορείτε να προβείτε και σε μία αλλαγή των “εμπρός ελαστικών με τα πίσω”.

Ελέγξτε το κλιματισμό του οχήματος.
Εάν δεν αποδίδει καλά στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, σας συστήνουμε να επισκεφτείτε τον τεχνικό σας, ώστε να επιθεωρήσει το σύστημα κλιματισμού.

Ελέγξτε τη ρεζέρβα σας.
Προτού ξεκινήσετε το ταξίδι σας, βεβαιωθείτε ότι η ρεζέρβα σας ή το κιτ επισκευής ελαστικού σας είναι σε καλή κατάσταση, και τα ανάλογα εργαλεία είναι στη θέση τους.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα:
Δίπλωμα οδήγησης για εσάς και εάν έχει και ο συνοδηγός σας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ισχύ μέχρι την επιστροφή σας, δελτίο ΚΤΕΟ και κάρτα ελέγχου καυσαερίων. Καλό θα είναι να έχετε φροντίσει και ένα αξιόπιστο συμβόλαιο παροχής οδικής βοήθειας.

Πάρτε μαζί και τα δεύτερα κλειδιά του αυτοκινήτου
Για να μη βρεθείτε κλειδωμένοι έξω από το αυτοκίνητό σας, σε περίπτωση απώλειας των κλειδιών, να έχετε μαζί σας και τα εφεδρικά κλειδιά του αυτοκινήτου σε κάποιο προσωπικό τσαντάκι που θα έχετε παντα μαζί σας ή μοιραστείτε τα κλειδιά με τον συνοδηγό σας.

Σωστή διατροφή και ξεκούραση πριν το ταξίδι
Η οδήγηση είναι μια κουραστική δραστηριότητα και απαιτεί μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης από την πλευρά του οδηγού. Γι’ αυτό λοιπόν, πριν ξεκινήσετε το ταξίδι, πρέπει να έχετε κοιμηθεί αρκετά. Επίσης, επιβάλλεται η κατανάλωση ενός ελαφριού γεύματος πριν την αναχώρηση. Προσοχή! Ένα βαρύ γεύμα μπορεί αν προκαλέσει υπνηλία στον οδηγό.

Ξεκινήστε το ταξίδι σας νωρίς το πρωί
Είναι σημαντικό να ξεκινάτε το ταξίδι σας τις πρωινές ώρες, και όχι μόνο για να γλιτώσετε την κίνηση στον δρόμο. Τις πρωινές ώρες είστε πιο ξεκούραστος και πιο συγκεντρωμένος στην οδήγηση.

Σωστή ορατότητα
Μην ξεχνάτε ποτέ τα γυαλιά ηλίου στην οδήγηση. Η οδήγηση με το φως του ήλιου είναι πολύ κουραστική. Επιλέξτε γυαλιά κατάλληλα για οδήγηση. Σημαντικό είναι, βέβαια, να είναι καθαρά όλα τα τζάμια του αυτοκινήτου.

Προσοχή στα παιδιά στο αυτοκίνητο!
Τα μικρά παιδιά πρέπει να κάθονται στα ειδικά παιδικά καθίσματα. Επίσης, προνοήστε να τα απασχολήσετε με διάφορες δραστηριότητες για ένα ήρεμο και ευχάριστο ταξίδι.

Φορτώστε σωστά το αυτοκίνητό σας
Για ένα ασφαλές ταξίδι, πρέπει να έχετε φορτώσει σωστά τις αποσκευές στο αυτοκίνητο. Τοποθετήστε τα βαριά αντικείμενα στο κάτω τμήμα του πορτ-μπαγκάζ έτσι ώστε να ακουμπούν στα πίσω καθίσματα, μοιράζοντας το βάρος δεξιά και αριστερά. Μην παραφορτώνετε το πορτ-μπαγκάζ με πράγματα που δεν είναι απαραίτητα.

Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας:
Τρίγωνο, ένα καλά εξοπλισμένο φαρμακείο με φάρμακα και για αλλεργίες και τσιμήματα, φακό, γάντια , μερικά βασικά εργαλεία και ότι άλλο κρίνετε σκόπιμο

Απολαύστε το ταξίδι
Σας συμβουλεύουμε να μην βιάζεστε και να μην τρέχετε στον δρόμο. Κάθε 2 με 3 ώρες συνιστούμε να κάνετε κάποια στάση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς η πολύωρη οδήγηση ίσως είναι κουραστική.

Κάντε έναν τελευταίο έλεγχο στα φώτα , φλας, αλάρμ
και ... καλό σας δρόμο!

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.