Απόσταση Ασφαλείας! Πώς υπολογίζω;

Απόσταση Ασφαλείας! Πώς υπολογίζω;

Πώς μπορείτε να υπολογίσετε την απόσταση ασφαλείας

Κατά την οδήγηση, θα πρέπει να τηρούμε ασφαλείς αποστάσεις από το μπροστινό όχημα, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να σταματήσουμε εγκαίρως εάν το μπροστινό όχημα φρενάρει απότομα. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλειά μας είναι και η διατήρηση της νόμιμης ταχύτητας.

Ένας απλός τρόπος για να υπολογίσετε την απόσταση ασφαλείας που πρέπει να διατηρείτε από το μπροστινό όχημα είναι ο εξής:
Χρησιμοποιήστε ένα σταθερό σημείο από το οποίο θα περάσει το μπροστινό σας όχημα
(π.χ. μια πινακίδα) και μετρήστε 2 δευτερόλεπτα.
Εκείνη τη στιγμή, θα πρέπει να περνάτε και εσείς από αυτό το σταθερό σημείο.
Τα μεγάλα οχήματα (π.χ. φορτηγά) καθώς και οι μοτοσικλέτες θα πρέπει να αφήνουν διάστημα
4 δευτερολέπτων από το μπροστινό τους όχημα.
Σε περίπτωση βροχής ή παγετού, θα πρέπει να αφήνετε διάστημα 4 ή και περισσότερων δευτερολέπτων.

Η απόσταση ακινητοποίησης είναι η συνολική απόσταση που διανύει ένα αυτοκίνητο από
την έναρξη του χρόνου αντίδρασης του οδηγού μέχρι την πλήρη ακινητοποίησή του.
Ένας τρόπος για να υπολογίζουμε κατά προσέγγιση την απαιτούμενη απόσταση ακινητοποίησης είναι να πολλαπλασιάσουμε το ψηφίο των δεκάδων της ταχύτητας με τον εαυτό του.
Για παράδειγμα, αν κινούμαστε με 60 χλμ./ώρα, η απαιτούμενη απόσταση που πρέπει να διατηρούμε από το μπροστινό όχημα είναι 6 επί 6, δηλαδή περίπου 36 μέτρα.

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.