Αλλαγή ελαστικού. Τι πρέπει να γνωρίζετε!

Αλλαγή ελαστικού. Τι πρέπει να γνωρίζετε!

Πώς αλλάζουμε λάστιχο στο αυτοκίνητό μας

- Κάθε οδηγός πρέπει να γνωρίζει πώς αλλάζουμε το λάστιχο του αυτοκινήτου εάν σκάσει, καθώς πρόκειται για κάτι που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή στον καθένα μας. Παρακάτω, ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε σε μια τέτοια περίπτωση.
- Σε κάθε αυτοκίνητο πρέπει να υπάρχει ρεζέρβα αποθηκευμένη στον ειδικό χώρο, η οποία πρέπει αν ελέγχεται τακτικά έτσι ώστε να είναι κατάλληλη για χρήση ανά πάσα στιγμή. Απαραίτητο, επίσης, είναι να υπάρχει στο αυτοκίνητο ένα προειδοποιητικό τρίγωνο, ένα κλειδί για τα μπουλόνια και ένας γρύλος ανύψωσης.

- Σταθμεύστε το αυτοκίνητο σε επίπεδη επιφάνεια με ελάχιστη κλίση, για να αποφύγετε πιθανό ατύχημα. Αποφύγετε μαλακά εδάφη, όπως είναι το χώμα, γιατί ο γρύλος θα βυθιστεί από το βάρος.
- Αν σταματήσετε στην άκρη του δρόμου, φορέστε αντανακλαστικό γιλέκο, ανάψτε τα φώτα έκτακτης ανάγκης και τοποθετήστε το τρίγωνο ασφαλείας 30-40 μέτρα πιο πίσω.
- Τραβήξτε το χειρόφρενο και βάλτε ταχύτητα.
- Βγάλτε τη ρεζέρβα και τα δύο απαραίτητα εργαλεία (κλειδί για μπουλόνια και γρύλο ανύψωσης).
- Αν υπάρχει τάσι, αφαιρέστε το.
- Πριν ανυψώσετε το αυτοκίνητο, χαλαρώστε τα μπουλόνια του τροχού που θέλετε να αλλάξετε με το κλειδί ξεβιδώματος ή τον σταυρό.
- Τοποθετήστε τον γρύλο και ανασηκώστε το αυτοκίνητο μέχρι ο τροχός να μην ακουμπάει στο έδαφος. Στο βιβλίο του κατασκευαστή, θα βρείτε το σωστό σημείο για να τοποθετήστε τον γρύλο, ανάλογα με το ελαστικό που θέλετε να αλλάξετε. Εάν τοποθετήσετε λανθασμένα τον γρύλο, θα δημιουργήστε πρόβλημα στο όχημα.
- Αφαιρέστε τα μπουλόνια.
- Αν ο τροχός δεν αφαιρείται εύκολα, χτυπήστε τον για να ξεκολλήσετε τη ζάντα.
- Τοποθετήστε τον τροχό κάτω από το αυτοκίνητο για ασφάλεια, σε περίπτωση που υποχωρήσει ο γρύλος.
- Τοποθετήστε τη ρεζέρβα στον άξονα και σφίξτε τα μπουλόνια με το χέρι, μέχρι να σφίξουν.
- Βιδώστε τα μπουλόνια με το κλειδί ή τον σταυρό με τη σωστή σειρά.
- Κατεβάστε το αυτοκίνητο με τον γρύλο και μόλις, ακουμπήσει το αυτοκίνητο στο έδαφος, αφαιρέστε τον.
- Σφίξτε και πάλι τα μπουλόνια τώρα που τώρα το αυτοκίνητο είναι στο έδαφος.
- Τοποθετήστε ξανά το τάσι και τοποθετήστε στο πορτ-μπαγκάζ το σκασμένο λάστιχο, τον γρύλο και το κλειδί ή τον σταυρό.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι:
Η ρεζέρβα δεν προορίζεται για μακροχρόνια χρήση. Επομένως, φροντίστε να επισκευάσετε το ελαστικό σας ή να το αλλάξετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τip:
εάν έχετε συμπεριλάβει “οδική βοήθεια” στο ασφαλιστικό σας συμβόλαιο, μπορείτε να την καλέσετε για την αλλαγή του ελαστικού σας.

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.