Οι γυναίκες ή οι άντρες είναι οι καλύτεροι οδηγοί;

Οι γυναίκες ή οι άντρες είναι οι καλύτεροι οδηγοί;

Οι γυναίκες φαίνονται να είναι καλύτεροι οδηγοί από τους άνδρες, σύμφωνα με νέα έρευνα καταρρίπτοντας το μύθο που θέλει τις γυναίκες πιο απρόσεκτες

Οι περισσότεροι άνθρωποι φυσικά συμφωνούν ότι το να είσαι καλός οδηγός σημαίνει να οδηγείς με ασφάλεια και όχι επιθετικά. Μία συζήτηση που πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να κάνουν, ωστόσο, είναι ποιος οδηγεί καλύτερα: ο άντρας ή η γυναίκα;

Αν και είναι αδύνατο να πούμε απόλυτα ότι το ένα φύλο οδηγεί καλύτερα από το άλλο, υπάρχουν κάποιες αξιοσημείωτες διαφορές στην οδηγική τους συμπεριφορά που τους κάνει περισσότερο η μη επιρρεπείς σε ατυχήματα.

Οι άνδρες οδηγοί τείνουν να έχουν περισσότερα ατυχήματα

Οι γυναίκες δέχονται καθημερινά σχόλια και «πειράγματα» για το τρόπο οδήγησής τους. Τα αποτελέσματα όμως των ερευνών δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι καλύτεροι και πιο προσεκτικοί οδηγοί. Οι έρευνες βασίζονται στο γεγονός ότι δεν αποσπάται εύκολα η προσοχή τους κατά τη διάρκεια της οδήγησης ενώ αντίθετα, η προσοχή των ανδρών διασπάται ευκολότερα, είναι περισσότερο νευρικοί και λιγότερο προσεκτικοί στον τρόπο που οδηγούν.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι γυναίκες διαπράττουν λιγότερα ατυχήματα και παραβιάσεις όταν οδηγούν ενώ οι άνδρες είναι πιο απρόσεκτοι, ξεπερνώντας κατά πολύ τις γυναίκες σε παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και την οδήγηση χωρίς ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ασφάλειας Αυτοκινητόδρομων (IIHS), το 71% των θυμάτων από αυτοκινητιστικό ατύχημα είναι άνδρες, ενώ το ποσοστό ξεπερνά το 91% στα ατυχήματα με μηχανή

Το φύλο παρόλα αυτά δεν παύει να είναι ένας μόνο παράγοντας που συνυπάρχει μαζί με άλλους όπως η ηλικία του οδηγού, η ώρα της ημέρας που οδηγεί, οι καιρικές συνθήκες κλπ

Και τα δύο φύλα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ατυχήματος όταν οδηγούν τη νύχτα, με δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά οι άντρες εξακολουθούν να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανά πάσα στιγμή.

Η ποιότητα οδήγησης επίσης αλλάζει με βάση την τοποθεσία, καθώς ορισμένα οδικά δίκτυα είναι πιο επικίνδυνα από άλλα. 

Όλοι λοιπόν θα πρέπει να μάθουν και να εφαρμόζουν ασφαλείς κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς αντί να ανησυχούν για το ποιος οδηγεί καλύτερα. Και ανεξάρτητα από το ποιος είστε ή πού ζείτε, όλοι όσοι οδηγούν θα πρέπει να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν αν εμπλακούν σε ατύχημα. ➡️ http://bit.ly/2ZZqINP

Η Direct Plus με μια ματιά

9000 ευχαριστημένοι πελάτες
17 ασφαλιστικές εταιρίες
6 έτη εξειδίκευσης και εμπειρίας
12 ασφαλιστικοίο σύμβουλοι
Το παρόν άρθρο συνέταξε και επιμελήθηκε το αρμόδιο τμήμα εξυπηρέτησης της ΚΤΕΟΗellas Autovision. Η KTEOHellas στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των παροχών και εξυπηρέτησης, έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα δωρεάν ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν γραφειοκρατικές διαδικασίες του οδηγού! Τα 6 ΚΤΕΟ στην Αττική της ΚΤΕΟΗellas Autovision είναι πάντα ανοικτά για να ενημερώσουν και να παρέχουν λύσεις και να διευκολύνουν του οδηγούς σε θέματα που αφορούν τις γραφειοκρατικές τους διαδικασίες.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ME 1 ΚΛΙΚ

Θέλεις να ελέγξεις τα ασφάλιστρά σου χωρίς κόπο; Θα το ελέγξουμε εμείς και θα σου προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις οικονομικές και αξιόπιστες από τις πλέον επώνυμες εταιρίες. Γιατί η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας.

Στείλε μας το ασφαλιστήριό σου σε φωτογραφία ή pdf με e-mail
Σε 10 λεπτά θα έχεις την προσφορά μας, χωρίς να ασχοληθείς καθόλου!
ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ
Έως 20% οικογενειακές και ομαδικές εκπτώσεις Πολλές εταιρίες σας παρέχουν εκπτώσεις αν έχετε πολλά αυτοκίνητα στην οικογένεια σας ή είστε ιδιοκτήτης άνω του ενός οχήματος.
Έως 20% έκπτωση επαγγέλματος Πολλές εταιρίες παρέχουν εκπτώσεις σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Θυμηθείτε πάντα να μας αναφέρετε την ιδιότητα σας ή το επάγγελμα σας.
Έως 15% έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια Σχεδόν όλες οι εταιρίες παρέχουν σημαντικές εκπτώσεις σε πελάτες που επιλέγουν να ασφαλιστούν με συμβόλαια ετήσιας διάρκειας. Σε συνδυασμό με τις άτοκες δόσεις που σας προσφέρει η Direct Plus, το όφελος είναι σημαντικό.